Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тесто за пицу према италијанском рецепту: Овако се прави хрскава корица

Уживаћете као да сте у Италији

1728461961_shutterstock_2163339745.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 1 кг вишенаменског брашна
  • 1,5 кашичица инстант сувог квасца
  • 1,5 кашичице морске соли
  • 500 мл хладне воде
  • 1 кашика уља

Рецепт за италијанско тесто за пицу:

Како бисте направили тесто за пицу, загрејте рерну најмање 45 минута до једног сата са каменом за пицу који је вец́ унутра, на око 270 степени. У чинији помешајте брашно, морску со и квасац миксером на малој брзини, док се све не сједини, а затим додајте хладну воду.
Пребаците на побрашњену површину и мешајте 8 до 10 минута. Тесто треба да буде глатко и лепљиво, али не би требало да се лепи за ивице посуде, само мало за дно. Ако се тесто лепи за ивице, поспите са још мало брашна, ако је превише суво додајте још мало воде. Ово ц́е се разликовати сваки пут када га правите, тако да додатно брашно имајте при руци.

Након тога, исеците тесто на 6 делова и обликујте их у кругове. Ставите их на лагано науљен плех и покапајте са 1 кашиком уља. Прекријте најлонском фолијом и оставите да одстоји на собној температури и да се диже 2 сата. Поспите пулт са мало брашна, узмите један комад теста и притискајте га прстима док не добијете 1,5 цм дебео круг. Песницама и зглобовима почните да развлачите тесто до 25 цм у пречнику.

Плех за пицу добро поспите гриз брашном или кукурузним брашном и ставите тесто на њега пазец́и да лако клизи када се помера. Сипајте 2-3 кашике соса за пицу у центар и распоредите га полеђином кашике остављајуц́и простора на бочним ивицама. Поспите моцарелом и додајте своје омиљене преливе. Пицу убаците на претходно загрејан камен за пицу у рерни и пеците 5 до 7 минута или док не порумени на ивицама.

Извадите из рерне и поспите босиљком и оставите да одстоји неколико минута да се сир стегне.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas