Какао има више антиоксиданата него боровница и шипак заједно!
Шоља топле чоколаде не само да може да угреје и усрећи, већ може и привремено да учини да постанете интелигентнији, показује нова студија Универзитета у Бирмингему, која се бавила утицајем антиоксиданса из какаоа на мозак.
Прочитајте још: Воћка која је чист дар природе: Семе грејпфрута помаже при лечењу неколико врста болести
Какао је, наиме, веома богат антиоксидансима који су одговорни за укупно здравље организма. Има их више него црно вино, боровнице, акаи бобице, шипак и гоџи бобице заједно. Зато се и какао прах и какао маслац због својих нутритивних својстава убрајају међу најхранљивије намирнице на свету, односно у тзв. суперхрану.
Прочитајте још: Данима сте у кући, само што не ЕКСЛОДИРАТЕ! Цвекла и још пет домаћих лекова решавају надутост
Семенке какаоа добијају се од малог дрвета које расте на подручју тропских шума Северне и Јужне Америке,
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ