Уколико патите од надутости, гасова и уопште од дисбаланса цревне флоре једите кисели купус.
Ова традиционална зимска намирница природни је пробиотик, а нарочито се препоручује онима који пију антимикробне лекове.
Кисели купус помаже и у варењу масних оброка и убрзава метаболизам, што поспешује излучивање штетних материја из организма и чисти и регенерише јетру. Тако чисти крв, успорава старење и јача отпорност организма.
Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!
Подстиче и зарастање рана, а делује и код реуме и упале вена. Локално се може користити за ублажавање свраба на кожи услед различитих алергијских реакција, а ако имате главобољу, на чело положите лист киселог купуса и обмотајте га газом.
Спречава свраб, подиже расположење...
Нутриционисти кисели купус посебно препоручују старијим људима, јер је осим за здравље добар и за подизање расположења. Зато би током зиме сваки дан требало јести салату од киселог купуса.
Ова намирница садржи велику количину витамина Ц, и зато је идеална у борби против вируса и инфекција карактеристичних за ово доба године.
Прочитајте још: ПОСАДИТЕ болест у саксију и решите је се! Ево списка и упутства доктора Бориса!
Међу добробити киселог купуса убраја се и то да организам чини отпорнијим на стрес, помаже стварању црвених крвних зрнаца, стимулише рад ћелија и делује подмлађујуће, значајан је за очување чврстине костију и доприноси обнављању истрошеног везивног ткива.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ