Посна трпеза може да буде веома разноврсна, а јела су врло укусна. Један од примера је и пита с киселим купусом.
Повремено је корисно одморити организам и јести јела без меса, а да ли су разлози за пост здравствени или духовни, то је већ ваш лични избор. Наша посна јела и посластице су веома цењене код светских стручњака за макробиотику, напомиње нутрициониста Бранка Мирковић која открива рецепт за питу са киселим купусом.
Пита с киселим купусом
Потребно вам је:
- паковање дебљих кора за питу
- 500 г киселог купусарибанца
- 500 г кромпира
- 2 главице црног лука
- уље, со, бибер
Припрема
Рибанац исперите у хладној води да одстраните вишак соли. Добро га оцедите и истините вишак течности. Оставите на кухињској крпи да се мало просуши. Кромпир добро оперите, ољуштите и оставите у хладној води. Лук ситно исецкајте. У суд ставите уље и издинстајте црни лук. Додајте и издинстајте рибанац. Побиберите по укусу и нарендајте кромпир дирекно у суд. Све добро промешајте и оставите да се мало прохлади. Сложите по три коре тако што ћете сваку мало попрскати са киселом водом и уљем, а на четврту распоредите фил и умотајте. На плех ставите папир за печење, сложите све увијене коре, попрскајте одозго са мало киселе воде и уља и пеците у загрејаној рерни на 200 степени док коре не добију златно жуту боју. Када је пита печена, извадите из рерне и покријте чистом крпом да се прохлади. Сеците по потреби да се не осуши.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО