Ukoliko patite od nadutosti, gasova i uopšte od disbalansa crevne flore jedite kiseli kupus.
Ova tradicionalna zimska namirnica prirodni je probiotik, a naročito se preporučuje onima koji piju antimikrobne lekove.
Kiseli kupus pomaže i u varenju masnih obroka i ubrzava metabolizam, što pospešuje izlučivanje štetnih materija iz organizma i čisti i regeneriše jetru. Tako čisti krv, usporava starenje i jača otpornost organizma.
Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!
Podstiče i zarastanje rana, a deluje i kod reume i upale vena. Lokalno se može koristiti za ublažavanje svraba na koži usled različitih alergijskih reakcija, a ako imate glavobolju, na čelo položite list kiselog kupusa i obmotajte ga gazom.
Sprečava svrab, podiže raspoloženje...
Nutricionisti kiseli kupus posebno preporučuju starijim ljudima, jer je osim za zdravlje dobar i za podizanje raspoloženja. Zato bi tokom zime svaki dan trebalo jesti salatu od kiselog kupusa.
Ova namirnica sadrži veliku količinu vitamina C, i zato je idealna u borbi protiv virusa i infekcija karakterističnih za ovo doba godine.
Pročitajte još: POSADITE bolest u saksiju i rešite je se! Evo spiska i uputstva doktora Borisa!
Među dobrobiti kiselog kupusa ubraja se i to da organizam čini otpornijim na stres, pomaže stvaranju crvenih krvnih zrnaca, stimuliše rad ćelija i deluje podmlađujuće, značajan je za očuvanje čvrstine kostiju i doprinosi obnavljanju istrošenog vezivnog tkiva.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU