Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ХЛЕБ ОД КРОМПИРА: Неодољиви укус уз једноставни рецепт

Хлеб може да се прави на безброј начина, а један је и од кромпира

1732358698_shutterstock_707162146.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 225 г црвеног кромпира
  • 240 мл топлог млека
  • 50 г шећера
  • 1 пакет инстант квасца
  • 660 г брашна
  • 2 кашичице соли
  • 75 г путера, омекшаног

Припрема:

  • Како бисте направили овај хлеб, ољуштите и исеците кромпир на кришке дебљине 1,5 цм.
  • Пребаците у шерпу и напуните водом док кромпир не буде покривен за око 2 цм. Пустите да прокључа на јачој температури, док кромпир не омекша, око 10 минута.
  • Оцедите кромпир и сачувајте 120 мл воде. Изгњечите кромпир гњечилицом, док не постане гладак и одмерите 240 г пире кромпира. Пустите да се мало охлади, 5 до 10 минута.
  • Миксером умутите топли пире кромпир, млеко, шећер, квасац и воду од кувања. Додајте брашно, со и путер и мешајте док се не сједине.
  • Користећи наставак за куку за тесто на малој брзини, месите тесто док не постане глатко и лепљиво, 5 до 8 минута. Пребаците тесто у благо науљену велику чинију, поклопите и оставите на топлом месту да се удвостручи, око 45 минута.
  • Загрејте рерну на 176 ° Ц. Подмажите два плеха за векне. Избушите надошло тесто. На лагано побрашњеној површини поделите тесто поделите на 2 једнака дела (сваки од око 706 г).
  • Нежно притисните први део теста у калуп величине 22 × 15 цм. Почевши од дугачке стране, пресавијте тесто ка себи на трећине, стегните шав да бисте га запечатили.
  • Преобликујте га у трупац од 22 цм, ако је потребно. Ставите у припремљен плех, шавом надоле и поновите са другим делом теста. Лагано покријте обе векне и оставите да се поново дижу, око 20 минута.
  • Откријте и пеците док врхови не порумене, 35 до 40 минута. Оставите да се охлади неколико минута у тепсији, а затим потпуно охладите на решетки. Чувајте покривено на собној температури 3 до 5 дана.

(Ствар укуса)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas