Многе ће подсетити на детињство

Уколико се и ви за време поста питате шта за ручак, ево једног предлога који ће вам се сигурно допасти.
Састојци
- 1 главица купуса (1-1,5 кг)
- уље за пржење
- со и бибер по укусу
- 250 грама флекица (тестенина квадратног облика 2×2 цм) или друге кратке посне тестенине
Припрема:
На уљу динстати купус исецкан на резанце у поклопљеној посуди. Купус док се динста пушта сопствени сок и није потребно додавати воду. Посолити и побиберити по укусу.
Кад купус омекша, а то је отприлике после двадесетак минута, додати и флекице, тј. тестенину, која је претходно скувана и оцеђена од воде. Све заједно лепо промешати и сервирати.
Уз салату у дане поста ово је комплетан оброк.
Ово је старо српско јело које је раније било често на трпезама, а кад није пост, могу се додати кобасице, посебно пржене или неки комад пилетине или другог меса.
Време припреме: 30 минута
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО