Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Чудотоворан напитак за мршављење не постоји, али посотје течности које су нам невероватни савезници на путу скидања зимских килограма. А 12 напитака најбоље сагорева калорије.

1716888090_shutterstock_2185071257.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Уколико сте тренутно на кури мршављења, имамо за вас неколико течних савезника - напитака који доказано могу да вас засите и са коима ће ваш пут до плаже бити краћи и бржи. Иако ће вам помоћи да ссмршате, то не значи да треба да се преједате или да будете физички неактивни. Нема ту неке мгије, ове течности вам помажу да контролишете унос калорија.

Вода


Према истраживању са Универзитета Виргиниа Тецх, само две чаше воде пре оброка ће вам помоћи да лакше смршате. Вода ће вас делимично напунити, па ћете јести мање хране. Они који су користили ову технику током дијете смршали су више од оних који нису користили овај трик.

Зелени чај


Зелени чај је најбоље оружје у борби против масних наслага. Чај је богат катехином - природним антиоксидансом, чије благотворно дејство потврђују бројна истраживања. Тај састојак зеленог чаја доказано убрзава метаболизам, повећава сагоревање калорија и топи масне наслаге.

Обрано млеко


Висок садржај протеина чини да се осећамо задовољним, а струк бива тањи. Истраживање објављено у америчком часопису Цлиницал Нутритион показује да људи који у просеку конзумирају 300 мл млека брже и лакше губе на тежини, за разлику од оних који пију само пола чаше млека.

Шејк од банане


Помешајте једну банану са мало јогурта или млека - то пиће је изузетно богато калијумом и доказано топи килограме. У прилог томе је истраживање са Универзитета Харвард, које указује на снажну везу између јогурта и веће потрошње калорија.

Кафа


Кофеин смањује апетит, убрзава метаболизам и, што је веома важно, даје нам енергију. Природно ћете бити активнији и брже ћете изгубити тежину. А истраживања откривају још једну занимљиву чињеницу – људи који пију кафу пре тренинга у стању су да вежбају дуже и јаче.

Врућа супа


Пре сваког оброка загрејте се топлим супама и варивима. Научници су доказали да ако једете топлу супу пре главног оброка, лакше сагоревате калорије које бисте касније уносили храном. Притом, супе су одлична замена за сва она топла, фина, укусна, али и висококалорична јела, која су пуна масти. Супе ће вам такође пружити пријатан осећај у стомаку, али без много калорија.

Сок од поврћа


Поврће има висок садржај влакана, а то нас чини ситим. Такође је веома богат калијумом - кључним нутријентом за контролу тежине. Препоручује се да се одлучите за сок од поврћа са ниским садржајем натријума, с обзиром нато да превише соли изазива надимање.

Врући какао


Истраживање објављено у часопису Арцхивес оф Интернал Медицине открива везу између повременог конзумирања црне чоколаде и смањеног индекса телесне масе.

Чај од ђумбира


Испоставило се да је ова горка биљка добра за стомак. Истраживање са Универзитета Колумбија показује да чај од ђумбира смањује апетит. Рецепт је врло једноставан - додајте четвртину кашичице овог сушеног ђумбира у шољу вреле воде и то је то. Наравно, увек је бољи чај од свежег ђумбира

Бадемово млеко


Најбоље је домаће бадемово млеко припремљено код куће. Студија Универзитета у Барселони показала је да људи који свакодневно конзумирају око 30 г ових здравих грицкалица мање осећају глад. Убаците 15 сирових бадема у блендер са једном чашом воде, добићете природно бадемово млеко, много боље и јефтиније од куповног.

Шејк од протеина сурутке


Сурутка у праху није само за бодибилдере и тинејџере. Једна порција овог млечног нуспроизвода садржи исто толико протеина колико и месо. Зато свој оброк повремено можете да замените тим шејком. Помешајте две кашике (30 г) сурутке у праху са водом, додајте банане и мало ваниле или неког укуса, пише мисс7.

Чај од нане


Истраживање са Универзитета Wхеелинг тврди да мирис нане утиче на смањење апетита, док истраживање Универзитета Мериленд показује да ова биљка подстиче варење.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas