Кнедле су многима омиљена посластица из детињства
Потребно је:
500 г куваног кромпира
1 јаје
1 кашичица путера
200 г брашна
мало соли
шљиве и кајсије без кошчица
50 г презли
3 кашике шећера
2 кашике ванилиног шећера
Припрема:
Кромпир скувати, па изгњечити док је врео. Додати путер и јаје и сјединитии. Додати брашно, оставити 2-3 кашике за посипање. Добро изједлачити и сећи комаде не много велике, растањити на длану користећи мало брашна. Очишћено воће ставити на средину и у рукама окретати као лоптицу.
Посути послужавник брашном и ређати. У шерпу сипати воду, па кад проври спустити кнедле да кувају мало их протрести да се не залепе за дно. Кад испливају оставити 7-8 минута да кувају, а чим буду мекане вадити решеткастом кашиком.
Презле са шечером и ванилин шећером пропржити д добију фину браон боју, па ставити на дно чиније или тепслије да покрије дно. Вадити кнедле у то и прекрити са остатком презли. Служити топле.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ