Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да користите воће за добар ФЕНГ ШУИ? Ананас би требало да се нађе на улазу у дом, а ево зашто су важне брескве

У фенг шуију се плодови воћа користе као симболи обиља, просперитета и срец́е.

1719823571_shutterstock_2083436857.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Приликом избора воц́а према фенг шуиј,у пре свега користите ваше инстинкте, или ваше разумевање енергије плода, као и његове лековите особине. Велика пажња се често посвећује бојама, бројевима и симболичности одређених плодова. Најбоље је користити свеже воц́е због своје специфичне енергије.

Уколико у вашој кући није увек могуц́е имати свеже воц́е, такође је према фенг шуију добро користити слике или уметничке фотографије са специфичним плодовима или разне декоративне предмете у облику воћа.

Бресква

Један од најпопуларнијих симбола Фенг шуија је бресква. Ово воће је симбол бесмртности. Бресква је позната у фенг шуију као плод неба и помиње се у многим древним кинеским легендама као симбол бесмртних богова. Бресква је повезана са богатством, здрављем, изобиљем и дуготрајношц́у. Бресква је позната и као фенг шуи симбол љубави и брака.

Нар

Због тога што је пун сочних семенки, нар симболизује и користи се као лек за плодност. Нар такође симболише срец́у у породици, као и срец́у за потомке. Фенг шуи консултанти често саветују младе парове у Кини да у свој дом унесу уметничка дела са наром који привлачи срец́у и пуно здраве деце.

Грођже

У фенг шуи-у, грожђе симболизује обиље хране, што значи да је симбол материјалног богатства. Уобичајено је видети слике грожђа у кинеским куц́ама. Понекад се грожђе користи и као фенг шуи симбол или лек за плодност, као и лек за претварање лоше срец́е у добру.

Јабука

Јабука је одувек била повезана са миром, здрављем и хармонијом у дому. Један од разлога је чињеница да на кинеском језику реч "јабука" звучи исто као и реч "мир". Црвене јабуке се сматрају веома пожељним симболом, иако се јабука у зеленој и жутој боји такође користи у складу са својствима боје.

Ананас

Према фенг шуи принципима, постављање слика или фигура ананаса у дому може привући просперитет и срећу. Сматра се да ананас има способност да неутралише негативну енергију и да подстиче ток позитивних вибрација, што га чини пожељним симболом за унапређење хармоније и обиља у простору. Постављање ананаса на улазу у дом или у просторијама где се окупљате може ојачати његову моћ привлачења просперитета и позитивних промена.

Поморанџа

Као фенг шуи лек, често се препоручује да имате 9 поморанџи у дневној соби или кухињи за срец́у и просперитет. Верује се да цитруси могу да спречавају лошу срец́у, па се зато поморанџе, заједно са мандаринама и лимуном најечешће користе.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas