Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДА ЛИ СЕ ПРВО СТАВЉА МАСКА ИЛИ БАЛЗАМ НА КОСУ? Ово је исправан редослед, а један важан корак сви прескачу

Можда се и ви питате да ли маску за косу треба нанети пре или после регенератора и да ли знате који важан корак ви прескачу

1719836550_Foto-Shutterstock-kosa-nega.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Рутина неге косе мења се у зависности од периода године, а лето доноси неколико ствари које коси не пријају много - сунце, зној, хлор у базено и со на мору, а мења је све више препарата у туш-кабини. Док сигурно сви знају да се регенератор наноси након шампонирања, не знају сви када треба наносити серуме и уља за косу, маске или заштитне спрејове? Зато имамо одговоре који су вам потребни.

Прави редослед вс погрешан редослед

Производи за негу косе су многи и већину времена нису интегрисани у рутину. Међутим, коришћење више производа за стилизовање не значи да помажете својој коси. Погрешан редослед може учинити производе мање ефикасним или чак оштетити праменове.

Познавање правилног редоследа наношења производа за косу је једнако важно као и рутина неге коже. Производи имају различите предности за вашу косу. Само исправан редослед обезбеђује правилну употребу. Иако је сваки тип косе јединствен, постоје нека општа правила која ће вам помоћи да постигнете најбоље резултате. Када је посреди нега косе, стручњаци кажу да је исправан редпослед: шампон, балзам, маска, а затим производи за стилизовање и спрејови за текстуру. Без обзира на то да ли користите све ове производе одједном, редослед примене ће увек остати исти.

Шампон

Процес неге косе почиње једноставним прањем. Другим речима, користите прави шампон и балзам за ваш тип косе. Без обзира на то да ли је ваш тип косе фина и равна, густа и коврџава, обојена или не, прави шампон и балзам могу нагласити природну текстуру ваше косе. Одлучите се за шампон за фарбану косу ако имате фарбану косу, хидратантни шампон ако имате суву и оштећену косу или шампон за волумен ако имате млитаву косу. Такође је препоручљиво користити шампон за чишћење најмање једном недељно да бисте одстранили остатке који се могу накупити на кожи главе.

Маска за косу

Специјалисти кажу да се маска за косу наноси на косу прстима, избегавајући кожу главе. Оставља га 10 до 15 минута пре него што га испере. Иако маске за косу могу бити замена за обичан регенератор, можете се одлучити за оба ако је ваша коса веома сува или оштећена.

Производи за стилизовање не могу добро да ураде свој посао на замршеној коси. Дакле, неопходно је да користите средство за распетљавање чим изађете из туша и пре наношења било чега другог. Поред уједначавања порозности косе, ово ће такође помоћи да се елиминише потенцијално ломљење које се може десити током стилизовања. Детанглер се наноси од средине косе до врхова. Не наноси се на кожу главе јер може довести до дебљања корена.

Регенератор и уља за косу

Након што сте се уверили да вам се праменови не запетљају, нанесите хидратантни балзам. Важно је то учинити док је коса још мокра. Уља за косу могу се користити на влажној или сувој коси. Ако не планирате да стилизујете топлотним алатом, време је да их примените, јер ће ваша коса натопити најбоље састојке. Међутим, ако планирате да сушите косу или исправите косу, ствари су мало другачије. Примена у овом тренутку може изазвати опекотине косе током стилизовања.

Пена за косу

За најбоље резултате, нанесите пену директно на корен ако желите већи волумен. Обавезно нанесите производ на корене до средине косе, избегавајући врхове.

Заштита од топлоте

Овај важан корак сви пресачу, а јако је важан. Ако планирате да обликујете косу помоћу алата као што је фен за косу, пегла за косу или пегла, неопходно је да одмах примените средство за заштиту од топлоте да бисте спречили оштећење. Попрскајте производ по целој коси, затим користите чешаљ са финим зупцима да бисте били сигурни да је производ равномерно распоређен. Од корена до врха. Након тога можете наставити са стилизовањем косе по жељи.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas