Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико чучњева треба да урадите да бисте видели резултате? Ево шта саветују тренери

Свима је ова вежба добро позната, али треба избећи евентуалне грешке које могу да пониште резултате.

1718022681_3830304_cucnjevi-shutterstock-1729512157_ff.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Чучњеви сагоревају више калорија од многих других вежби, а могу да се раде код куће, на послу, у теретани, у парку, заправо, било где.

Правилно извођење

За почетак, важно је знати како правилно изводити чучњеве: када смо у положају чучња, важно је да колена не иду преко врха ножних прстију. Ако чучањ изводите правилно, током сваког понављања, односно враћања из чучња у почетну позицију, осетићете контракције глутеалних мишића.

Ако не осећате да се мишићи стежу, онда највероватније преносите своју тежину на предњи део стопала уместо на пете. То значи да већину посла обављају квадрицепси, а не глутеуси. Да бисте ово исправили, пребаците тежину тела на пете и стисните глутеусе док се враћате у почетну позицију. Током вежбања осетићете пецкање у задњици.

Дозирање

Већина тренера саветује да радите сет од десет до двадесет или тридесет чучњева дневно, два до три пута недељно.

20 чучњева дневно – савршено за почетнике. Ако у свој програм вежбања додајете чучњеве, за почетак не би требало да радите више од 20 дневно. Када вам постане лако, можете повећати број чучњева.
50 чучњева дневно - одлично за оне који посебно желе да убрзају метаболизам.
100 чучњева дневно – идеално за људе који желе да виде и осете бројне резултате вежбања, укључујући повећање мишићне масе, бољу издржљивост и општу промену начина живота.

(Љепотаиздравље.ба/Здравље.курир.рс)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas