Зимнице никад доста.
Паприке су најпопуларније поврће за зимницу и није на одмет научити нови рецепт. Представљамо вам три рецепта којима ћете обогатити овогодишњу зимницу.
Прочитајте још: Како да ПРАВИЛНО замрзнете паприке? Трик са ТЕПСИЈОМ који сигурно нисте знали!
Рецепт за пеглане паприке
Састојци:
- 3 кг црвених паприка
- 50 г соли
- 100 г шећера
- 3 дл сирћета
- 1.5 дл уља
- 1 велика главица белог лука
- веза першуна
- пола везе целера
- 1 кесица конзерванса
Припрема:
Паприке оперите, обришите и извадите им семенке са петељком. Поређајте их у плех и пеците у рерни на 250 степени. Окрећите како би се запекле са свих страна.
У посуди помешајте со, шећер, конзерванс, сирће и уље. Изблендирајте лук, першун и целер, додајте у течност и све добро измешајте да се со и шећер отопе.
У сваку паприку сипајте по две кашике маринаде и слажите их у шерпу. Преосталу течност прелијте преко последњег слоја паприка.
Поклопите тањиром, па притисните нечим тешким и оставите да преноћи.
Сутрадан паприке ређајте у једну већу теглу, ставите одозго пластичну решеткицу, налијте течност која је остала у шерпи и затворите теглу металним поклопцем.
Барена паприка у уљу
Састојци:
- 3 кг црвених паприка
- 1 л воде
- 1/2 л винског сирћета
- 1 дл уља
- 250 г шећера
- 20 г соли
- кесица бибера у зрну
- веза листа целера
- 1 кесица конзерванса
Припрема:
Ставите воду са сирћетом и осталим зачинима да прокључа, а паприке оперите и скратите им петељке.
Сваку паприку барите око 3-4 минута. Оставите их да се кратко прохладе, па ређајте у топле, стерилисане тегле.
У мешавину у којој сте барили паприке док још ври додајте конзерванс, па налијте у тегле и поклопите тањирићем да преноће. Сутрадан ставите пластичне решеткице, по потреби долијте још течности и затворите тегле.
Рецепт за пржене паприке
Састојци:
- 3 кг црвених паприка
- 1.2 л сирћета
- со
- уље за пржење
- 1 кесица конзерванса
Припрема:
Паприке оперите, очистите семенке осушите их.
У тигању са ширим дном, налијте уље и пржите паприке са свих страна.
Паприке одмах ређајте у стерилисану и загрејану теглу, солите их и прскајте конзервансом.
Када теглу напуните, паприке налијте прокуваним и прохлађеним сирћетом. Покријте тањирићем и оставите да преноћи. Сутрадан ставите пластичне решеткице, долијте сирће ако је потребно и затворите тегле.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК