Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО РУСИ КИСЕЛЕ КУПУС? Због једног тајног састојка им се никада не квари

Скроз се разликује од нашег

1727345703_shutterstock_366448937--1-.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Кисељење купуса је стара традиција која се у многим културама практикује како би се сачувале хранљиве материје током зимских месеци. Руски начин кисељења купуса је посебно укусан и обогаћен додатним састојцима попут шаргарепе, ротквице и сенфа, што му даје посебан шмек. Овај рецепт је једноставан и савршен за сваку трпезу!

Састојци:

– 1 главица купуса (око 2-3 кг)
– 2-3 шаргарепе
– 1-2 ротквице (по жељи, за пикантност)
– 2-3 кашике млевеног сенфа
– 100-150 г соли (по укусу)
– Вода (око 2-3 литра)
– Зачини по избору: ловоров лист, црни бибер у зрну, паприка у праху

Припрема:

1. Припрема купуса: Прво оперите купус, затим га исеците на четвртине и уклоните тврди део стабљике. Исеците га на танке трачице.

2. Припрема поврћа: Ољуштите шаргарепу и ротквицу, а затим их нарендајте или исеците на танке колутове.

Не пропустите

3. Мешање састојака: У великој посуди, помешајте исецкани купус, шаргарепу и ротквицу. Додајте со и добро промешајте рукама, како би купус пустио своју течност.

4. Додавање сенфа: У смесу поврћа додајте млевени сенф и зачине по жељи. Сенф ће додати благу пикантност и додатну арому.

5. Паковање у тегле: Смесу чврсто пуните у чисте тегле или посуде. Добро притисните поврће да испуни простор и да не остане ваздуха.

6. Припрема саламуре: У лонцу загрејте воду и додајте још соли (око 1 кашика по литру воде). Када се со потпуно отопи, прелијте саламуру преко поврћа, тако да све буде потпуно потопљено.

7. Ферментација: Покријте тегле газом или поклопцем, али не чврсто, како би могла да излази пара. Оставите на собној температури 3-7 дана, зависно од топле температуре у простору.

8. Чување: Када купус постане кисео по вашем укусу, преместите тегле у фрижидер или хладну просторију.
Послуживање

Кисели купус на руски начин одличан је као прилог месним јелима, у салатама или као део сендвича. Додатак шаргарепе и ротквице даје му освежавајућу ноту, док сенф доноси посебну пикантност. Овај домаћи кисели купус не само да је укусан, већ је и богат витаминима и пробиотицима, што га чини савршеним избором за зиму!

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas