Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТАЈНИ САСТОЈАК ЗА АЈВАР: Додајте једну намирницу и уживаћете у експлозији укуса

Рецепт за ајвар који ће вас одушевити

1726742930_shutterstock_1173122047.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Један састојак не само да неће променити укус традиционалног ајвара него ће га оплеменити и вероватно ћете га обожавати.

Наиме, ајвар у који се додаје сремуш је тренутно највећи хит на српској трпези.

Ајвар - састојци:

печене црвене паприке 12 кг

1 л уља

6 кашика соли

6 кашика шећера

4 кашике есенције

400 г сремуша

Ајвар - припрема:

Пре саме припреме ајвара, требало би припремити тегле у које ћете сипати спремљен ајвар. Да бисте били сигурни да сте елиминисали све клице које се ту могу наћи, стерилишите и поклопце тегле кувањем у кључалој води 10 – 15мин. На тај начин ћете бити сигурни да су ваше тегле потпуно чисте и спремне за ајвар. Пре самог пуњења стерилисаних тегли ајваром, поклопац и врх тегле можете пребрисати алкохолом, како бисте уклонили потенцијалне бактерије.

Паприке након печења ставите у кесе, па огулите.Потрудите се да останите све семенке, а затим их оставите да остоје преко ноћи. Наредни дан паприке и сремуш самељте на машини за млевење меса. У велику шерпу сипајте уље, загрејте, па додајте самлевену масу. Пржите на умереној ватри уз стално мешање. То би требало да траје и до три сата уз повремено мешање. При крају пржења додајте шећер, со и есенцију.

Када приметите да на дну шерпе остаје траг од варјаче, ајвар је готов.

Врућу масу сипајте у вруће стерилисане тегле, затворите металним поклопцима. Оставите покривено ћебетом да се охлади, па одложите на тамно и хладно место.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas