Oglas
· · Komentari: 0
UKUSNO

PAPRIKE NA TRI NAČINA: Domaći RECEPTI za zimnicu - brzo i jednostavno!

Zimnice nikad dosta.

1630573591_Depositphotos_80286930_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Paprike su najpopularnije povrće za zimnicu i nije na odmet naučiti novi recept. Predstavljamo vam tri recepta kojima ćete obogatiti ovogodišnju zimnicu.

Pročitajte još: Kako da PRAVILNO zamrznete paprike? Trik sa TEPSIJOM koji sigurno niste znali!

Recept za peglane paprike

Sastojci: 

  • 3 kg crvenih paprika
  • 50 g soli
  • 100 g šećera
  • 3 dl sirćeta 
  • 1.5 dl ulja
  • 1 velika glavica belog luka
  • veza peršuna
  • pola veze celera
  • 1 kesica konzervansa

Priprema:

Paprike operite, obrišite i izvadite im semenke sa peteljkom. Poređajte ih u pleh i pecite u rerni na 250 stepeni. Okrećite kako bi se zapekle sa svih strana.

U posudi pomešajte so, šećer, konzervans, sirće i ulje. Izblendirajte luk, peršun i celer, dodajte u tečnost i sve dobro izmešajte da se so i šećer otope.

U svaku papriku sipajte po dve kašike marinade i slažite ih u šerpu. Preostalu tečnost prelijte preko poslednjeg sloja paprika.

Poklopite tanjirom, pa pritisnite nečim teškim i ostavite da prenoći.

Sutradan paprike ređajte u jednu veću teglu, stavite odozgo plastičnu rešetkicu, nalijte tečnost koja je ostala u šerpi i zatvorite teglu metalnim poklopcem.

Barena paprika u ulju

Sastojci: 

  • 3 kg crvenih paprika
  • 1 l vode
  • 1/2 l vinskog sirćeta
  • 1 dl ulja
  • 250 g šećera
  • 20 g soli
  • kesica bibera u zrnu
  • veza lista celera
  • 1 kesica konzervansa

Priprema:

Stavite vodu sa sirćetom i ostalim začinima da proključa, a paprike operite i skratite im peteljke.

Svaku papriku barite oko 3-4 minuta. Ostavite ih da se kratko prohlade, pa ređajte u tople, sterilisane tegle.

U mešavinu u kojoj ste barili paprike dok još vri dodajte konzervans, pa nalijte u tegle i poklopite tanjirićem da prenoće. Sutradan stavite plastične rešetkice, po potrebi dolijte još tečnosti i zatvorite tegle.

Recept za pržene paprike

Sastojci: 

  • 3 kg crvenih paprika
  • 1.2 l sirćeta
  • so
  • ulje za prženje
  • 1 kesica konzervansa

Priprema:

Paprike operite, očistite semenke osušite ih.

U tiganju sa širim dnom, nalijte ulje i pržite paprike sa svih strana.

Paprike odmah ređajte u sterilisanu i zagrejanu teglu, solite ih i prskajte konzervansom.

Kada teglu napunite, paprike nalijte prokuvanim i prohlađenim sirćetom. Pokrijte tanjirićem i ostavite da prenoći. Sutradan stavite plastične rešetkice, dolijte sirće ako je potrebno i zatvorite tegle.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas