Zimnice nikad dosta.
Paprike su najpopularnije povrće za zimnicu i nije na odmet naučiti novi recept. Predstavljamo vam tri recepta kojima ćete obogatiti ovogodišnju zimnicu.
Pročitajte još: Kako da PRAVILNO zamrznete paprike? Trik sa TEPSIJOM koji sigurno niste znali!
Recept za peglane paprike
Sastojci:
- 3 kg crvenih paprika
- 50 g soli
- 100 g šećera
- 3 dl sirćeta
- 1.5 dl ulja
- 1 velika glavica belog luka
- veza peršuna
- pola veze celera
- 1 kesica konzervansa
Priprema:
Paprike operite, obrišite i izvadite im semenke sa peteljkom. Poređajte ih u pleh i pecite u rerni na 250 stepeni. Okrećite kako bi se zapekle sa svih strana.
U posudi pomešajte so, šećer, konzervans, sirće i ulje. Izblendirajte luk, peršun i celer, dodajte u tečnost i sve dobro izmešajte da se so i šećer otope.
U svaku papriku sipajte po dve kašike marinade i slažite ih u šerpu. Preostalu tečnost prelijte preko poslednjeg sloja paprika.
Poklopite tanjirom, pa pritisnite nečim teškim i ostavite da prenoći.
Sutradan paprike ređajte u jednu veću teglu, stavite odozgo plastičnu rešetkicu, nalijte tečnost koja je ostala u šerpi i zatvorite teglu metalnim poklopcem.
Barena paprika u ulju
Sastojci:
- 3 kg crvenih paprika
- 1 l vode
- 1/2 l vinskog sirćeta
- 1 dl ulja
- 250 g šećera
- 20 g soli
- kesica bibera u zrnu
- veza lista celera
- 1 kesica konzervansa
Priprema:
Stavite vodu sa sirćetom i ostalim začinima da proključa, a paprike operite i skratite im peteljke.
Svaku papriku barite oko 3-4 minuta. Ostavite ih da se kratko prohlade, pa ređajte u tople, sterilisane tegle.
U mešavinu u kojoj ste barili paprike dok još vri dodajte konzervans, pa nalijte u tegle i poklopite tanjirićem da prenoće. Sutradan stavite plastične rešetkice, po potrebi dolijte još tečnosti i zatvorite tegle.
Recept za pržene paprike
Sastojci:
- 3 kg crvenih paprika
- 1.2 l sirćeta
- so
- ulje za prženje
- 1 kesica konzervansa
Priprema:
Paprike operite, očistite semenke osušite ih.
U tiganju sa širim dnom, nalijte ulje i pržite paprike sa svih strana.
Paprike odmah ređajte u sterilisanu i zagrejanu teglu, solite ih i prskajte konzervansom.
Kada teglu napunite, paprike nalijte prokuvanim i prohlađenim sirćetom. Pokrijte tanjirićem i ostavite da prenoći. Sutradan stavite plastične rešetkice, dolijte sirće ako je potrebno i zatvorite tegle.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK