Сезона прављења зиминице је почела, па је неопходно да поред онога што желимо са спремамо, добро припремимо и тегле за само одлагање зимице.
Да се храна не би покаврила, најважније је да тегле буду правилно стерилисане како штетни микроорганизми и бактерије не дођу у додир са ониме што ћемо јести.
Пре стерилизације неопходно је добро опрати тегле и поклопце и уклонити све етикете.
Један од лакших начина је да загрејте рерну на 100 степени и поређајте тегле, али тако да се не додирују и да им отвори буду окренути на доле. Испод тегли можете да ставите пак папир.
Оставите их у рерни 15-20 минута. Очекујте да тегле буду вреле, тако да обавезно користите заштиту рукавицу приликом вађења тегли из рерне.
Поклопце стерилизујте тако што ћете их убацити у кључалу воду на 10 минута.
Додатни савет:
Чим напуните теглу, ставите поклопац и окрените је наопако на неколико минута. На овај начин ће се створити вакуум како би зимница дуже трајала.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ