Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

АКО КОРИСТИТЕ РЕЋ БЕБО ТУЖИЋЕ ВАС НУЋИ: Репер оштор осудио коришћење ове речи у рекламама

Нући је одлоучиои да се тужи

1717577759_nucci_voyage_11092023_0017.JPG
Пхото:АТА /А.А
Oglas

Ако убудуће будете користили реч "бебо" у сврху маркетинга, ризикујете да добијете тужбу од Игора Панића Нућија, трепера који је пре четири године објавио песму под тим називом. Ово звучи као виц, али није. Панић је на свом Инстаграм профилу објавио фотографију на којој се види реклама једног ланца супермаркета на којој пише дијалог "где си, беби" и "ево стижем, бебо", а испод тога је поставио објашњење.

- Супермаркет пише мојим адвокатима да није користио реч "бебо" у својој кампањи. Шта ви мислите - упитао је он своје пратиоце.

И заиста, Панић је у опису поставио и одговор надлежних из поменутог ланца који су његовом адвокату написали следеће:

- Поштовани, овим путем вам обавештавамо да смо анализирали опомену коју сте поднели у име вашег властодавца господина Игора Панића и да сматрамо да је иста неоснована. Објавама на друштвеним мрежама које сте навели у опомени није коришћено ауторско дело вашег властодавца, те стога није ни дошло до повреде моралних ауторских права - стоји у одговору.

фото: принтсцреен/инстаграм-нуцци овде 

Нући има песму под називом "Бебо", објављену у јуну 2020. За оне који не знају, а међу њима је сигурно Нући, реч беба има занимљиво порекло.

- Спада међу познате речи сличне људске топлине као мама, тата, тета, деда, баба. Све су то речи дечјег језика које су настале удвајањем првог слога речи, прве које дете почиње да користи, а које су већином ономатопејског порекла. Сматра се да је питању глагол који је указивао на прве дечје покушаје говора. А тај глагол је садржан у нашем изразу "не зна ни да бекне" - објаснио је својевремено Јован Ћирилов.

А како је реч беба почела да се користи и кад ословљавамо одрасле особе, такође је објаснио покојни драматург и писац:

- Беба код Англосаксонаца је "бабy", реч коју етимолози тумаче као што смо малочас протумачили нашу реч беба - ономатопејски. Најпре је настала реч истог значење "бабе", негде крајем 14. века, па деминутив "бабy". Почетком 20. века амерички фрајери своје девојке почињу да зову "бабy". Беба је код нас име од миља многих девојака, отприлике оно што и реч сека, како браћа зову своје сестре.

Закључак је да све што је Ћирилов навео у објашњењу о пореклу речи беба датира од пре више стотина година и нема никаве везе са "ауторским делом" Игора Панића Нућија које он жели да заштити.

 

Курир 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas