Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТИ ДРЕВНИХ МУДРАЦА: 6 ствари које никада не треба да причате другим људима

Древни мудраци говорили су да је човеков језик као грабљивица - ако пустите овог предатора да се ослободи, уништиће свог власника.

1727529145_67474.jfif
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Због тога су многи мудри људи некада сматрали да се о неким стварима не треба комуницирати, да ћемо тако заштитити себе, друге и остварити мир. Ево о којим стварима не треба да приачете према веровању древних мудраца:

1. Трачеви - Постоји изрека да Бог није без разлога дао човеку два уха и само једна уста. То се може упоредити са животним принципом који подразумева мање причања, а више слушања. Када особа чује неки трач, клевету, гласину - уколико је преноси на друге, она прља и замагљује свој ум. Трачеви су токсична ствар која вас уводи у стање негативног емотивног набоја, а могу повредити људе и учинити да неки односи заувек буду угрожени.

2. Жеље и планови за будућност - Ако заиста желите нешто да постигнете, чувајте то у тајности док се ваш циљ не испуни. Не причајте о совјим сновима, већ се активирајте и радите на њима. Све што више причате о плановима, оптерећујете себе, уместо да енергију, време и страст уложит еу њихово остварење.

3. Не причајте о добрим делима која сте учинили - Не хвалите себе за добра дела. Добро се чини без очекивања да ће вам бити враћено, већ се ради само зато што је добро и што то наше срце осећа.

4. Подвижништво - Уколико постите, одричете се неких навика, стављате себи одређена ограничења за добробит, немојте да причате о својим моралним и телесним апстиненцијама. Ово чините само за себе, а крајњи резултат вашег духовног и физичког чишћења биће видљив и без ваших речи.

5. Победе и успеси - У реду је да кажете блиским људима шта сте постигли, али ако се само хвалисате, то ће угрозити односе. На овај начин можете изазвати завист и лошу атмосферу - сачувајте неке победе за себе.

6. Свађе и сукоби - Немојте причати о породичним или пријатељским свађама пред другима тако што ћете другу особу понижавати, а ваш узвисити. Ви ћете се помирити са овом особом, а ваше речи другима о њој могу оставити неизбрисив траг. Решавајте проблем заједно, без изношења "прљавог веша" пред другима.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas