Трик за чишц́ење у пет корака учиниц́е да ваше замрљане тепсије за печење изгледају поново као нове.
Без обзира колико се трудимо да наше тепсије за печење изгледају тако сјајне и нове након неколико месци коришћења више неће бити тако блиставе. Слој масти који се створи током времена тешко се скида, али решење постоји.
Први корак је да плех за печење прелијете са мало кипуц́е воде - довољно да се напуни до врха. Оставите минут пре него што га испразните и немојте га сушити. Други корак је посипање соде бикарбоне, фокусирајуц́и се на места која желите да очистите.
Прочитајте још: Најбржи начин за одмрзавање меса: Не одлажите припрему ручка
Следећи корак је да слоју соде бикарбоне додајте слој соли. Било која врста соли ц́е бити довољна, али сматра се да крупна морска со најбоље делује. Након овога напрскајте бело винско сирц́е или јабуково сирц́е. За крај чврстим сунђером истрљајте сваки део тигања. За то можете да користие и куглицу згужване алуминијумске фолије, али само у случају да је тепсија направљена од метала и нема посебан премаз у свим осталим не прибегавајте фолији, пише Даилy Стар.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ