Проширите своје кулинраско умеће
Ако сте од оних који обожавају хлебове, пецива и домаће колаче, онда ће вам овај савет бити злата вредан. Знате и сами да је најважније да се умеси добро тесто, а то не полази свима за руком.
Имамо за вас савете професионалаца који откривају које намирнице додају у тесто да би оно било боље и прозрачније.
Постоје неке намирнице које ће у потпуности трансформисати тесто и учинити га лепшим, како на око, тако и када је укус у питању. А оно што је такође сјајно је и то што ће дуже бити свеже.
Ове три намирнице чине чуда за тесто:
Скроб
Може значајно да побољша структуру теста и да га у потпуности промени. Поред тога што помаже да тесто постане прозрачније и лакше, пецива у која је овај састојак додат, остају и дуже мекана. Скроб можете додати директно у брашно, а за стандардну порцију теста је довољно 30 грама. Искусни пекари га редовно убацују када праве тесто.
Гриз
Захваљујући гризу тесто ће бити квалитетније и укусније, а овај састојак је у стању и да га ослободи од вишка влаге која често поквари готово пециво. Колачи или пецива у која се додаје гриз дуже остају свежа, а само једна кашика прави ту разлику.
Млеко
Уколико радите са квасним тесто, тада квасац обавезно помешајте са млеком. Битно је да оно не буде ни вруће ни хладно, већ топло. Уколико квасац помешате са млеком а не водом, тесто ће бити укусније и имаће лепшу боју, а захваљући млеку, добиће и прелепу корицу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ