Откривамо вам неколико трикова који ће вам помоћи да постигнете савршен резултат.
Прво, пре него што почнете да месите тесто, извадите путер и јаја из фрижидера и оставите их неко време на собној температури. Ово је важан корак јер састојци на собној температури лакше се мешају и доприносе бољој текстури теста.
Такође, обратите пажњу на количину прашка за пециво или квасца. Превише ових састојака може изазвати прекомерно ницање теста, због чега може доћи до пуцања. Умерена количина је кључ за савршен резултат.
Рерну обавезно загрејте пре него што ставите тесто у њу. Теста која садрже прашак за пециво или квасац одмах реагују на топлоту и почињу да расту. Идеално је да сачекате 10-15 минута од тренутка када рерна достигне жељену температуру, а онда ставите тесто да се пече.
Савет злата вредан:
У свако тесто ставите једну супену кашику јабуковог сирћета! Једноставан трик не само што побољшава раст теста, већ му даје и специфичан, одличан "шмек" који га чини још укуснијим.
Применом ових савета, више се нећете бринути да ће вам тесто пасти или да неће лепо нарасти.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО