Професионални кувари открили су шта је потребно урадити пре него што се стави кромпир у шерпу
Кувани кромпир сви обожавамо. Он је један од најбољих прилога а добро иде уз месо. Често правимо и пире. Једини проблем јесте што се дуго кува, али и за то постоји решење и то врло једноставно.
Професионални кувари открили су шта је потребно урадити пре него што се стави кромпир у шерпу.
Пре него што га ставите у шерпу, ољуштите кромпир и ставите у чисту судоперу. Пустите да тече хладна вода. Кромпир може да стоји у посуди са леденом водом, али је боље ако је под млазом. Нека стоји један минут, а после тога га кувајте.
Зашто да стоји под млазом ледене воде? То ће му помоћи да се брже скува а неће бити ни гњецав. Такође ће бити и укуснији. Испробајте овај трик.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ