Посна мимоза салата може да буде једнако укусна као и мрсна
Мимоза је многима омиљена салата, њена припрема је брза, а има и различите варијације, па је можете прилагодити и посном менију.
Састојци:
- 300 г посног мајонеза
- 2 већа кромпира
- 1 шака празилука
- 3 куване шаргарепе
- 1 чен белог лука
- 300 г купуса
- 150 г биљног сира
Припрема:
Кромпир скувајте, па када се охлади исеците на коцкице. Празилук исецкајте на колутове, па додајте у кромпир, посолите, побиберите и сипајте мало уља и сирћета. У другој посуди помешајте шаргарепу коју сте скували и исекли на коцкице, млевени бели лук, па посолите и науљите. У трећој посуди исеците купус на траке или изрендајте, па посолите, прелијте уљем и сирћетом. Узмите посуду у којој ћете сервирати и прво поређајте кромпир са празилуком, па премажите мајонезом, затим шаргарепу и бели лук, па премажите мајонезом, на крају иде купус и опет мајонез. Поспите ренданим сиром.
(Ствар укуса)