Oglas
· · Komentari: 0

Tri pekarska trika za JOŠ UKUSNIJE TESTO: Za vazdušastije i mekane zalogaje na najjednostavniji način

Proširite svoje kulinrasko umeće

1686133178_shutterstock_2041877633.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako ste od onih koji obožavaju hlebove, peciva i domaće kolače, onda će vam ovaj savet biti zlata vredan. Znate i sami da je najvažnije da se umesi dobro testo, a to ne polazi svima za rukom.

Imamo za vas savete profesionalaca koji otkrivaju koje namirnice dodaju u testo da bi ono bilo bolje i prozračnije.

Postoje neke namirnice koje će u potpunosti transformisati testo i učiniti ga lepšim, kako na oko, tako i kada je ukus u pitanju. A ono što je takođe sjajno je i to što će duže biti sveže.

Ove tri namirnice čine čuda za testo:

Skrob

Može značajno da poboljša strukturu testa i da ga u potpunosti promeni. Pored toga što pomaže da testo postane prozračnije i lakše, peciva u koja je ovaj sastojak dodat, ostaju i duže mekana. Skrob možete dodati direktno u brašno, a za standardnu porciju testa je dovoljno 30 grama. Iskusni pekari ga redovno ubacuju kada prave testo.

Griz

Zahvaljujući grizu testo će biti kvalitetnije i ukusnije, a ovaj sastojak je u stanju i da ga oslobodi od viška vlage koja često pokvari gotovo pecivo. Kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža, a samo jedna kašika pravi tu razliku.

Mleko

Ukoliko radite sa kvasnim testo, tada kvasac obavezno pomešajte sa mlekom. Bitno je da ono ne bude ni vruće ni hladno, već toplo. Ukoliko kvasac pomešate sa mlekom a ne vodom, testo će biti ukusnije i imaće lepšu boju, a zahvaljući mleku, dobiće i prelepu koricu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas