Откривамо вам неколико трикова који ће вам помоћи да ваша теста буду као из најбољих ресторана и пекара.
Ако будете следили ове савете, више никад вам се неће десити да вам тесто падне или не нарасте лепо.
Пре него што почнете да месите тесто, извадите путер и јаја из фрижидера и држите их неко време на собној температури.
Не претерујте са количином прашка за пециво или квасца, јер постоји могућност да тесто нарасте превише и пукне.
Тесто стављајте увек у загрејану рерну, јер сва теста са прашком за пециво и квасцем то “траже”.
Приликом спајања влажних и сувих састојака долази до хемијске реакције и тесто одмах почиње да расте. Сачекајте 10 до 15 минута од тренутка када рерна достигне жељену температуру и онда ставите тесто у њу.
Златни савет: У свако тесто ставите једну супену кашику јабуковог сирћета! Здраво је, тесто боље нарасте, а поврх свега, тесту даје одличан “шмек”!
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ