Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тајна искусних ДОМАЋИЦА: Постоји само један ПРАВИ тренутак да додате БЕЛИ ЛУК у јело

Већина греши када је у питању додавање овог зачина

1669810893_Foto-Shutterstock-beliluk.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Како сецкате, пржите, мешате – то може бити баш „тајни“ разлог зашто све радите како је написано у рецепту, а јело не испадне онако како сте очекивали. Многи праве велику грешку када спремају јела са белим луком, понекад и зато што у рецепту који користе не постоје прецизна упутства.

Приликом припреме јела са белим луком, главно правило је – додајте га пред крај! Пржење белог лука на самом почетку припреме „резервисано“ је за врло мали број јела, као што је, на пример, спанаћ. И тада морате бити веома опрезни. Никада га немојте бацати у вруће уље јер ће бели лук изгорети брзином муње. Због тога ће бити горак и врло тешко пробављив.

Прочитајте још: За успешан почетак дана: 3 одлична и укусна ПРЕДЛОГА ЗА ДОРУЧАК (РЕЦЕПТИ)

Будите посебно опрезни ако кувате у тигању са дебелим дном. У њему се температура дуго одржава на високом нивоу, па померите посуђе са шпорета чим бели лук поприми бледо златну боју.

У већину јела, међутим, пред крај додајте овај драгоцени зачин, моћан природни антибиотик и помоћ при мршављењу и не кувајте јело предуго након тога.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas