Већина греши када је у питању додавање овог зачина
Како сецкате, пржите, мешате – то може бити баш „тајни“ разлог зашто све радите како је написано у рецепту, а јело не испадне онако како сте очекивали. Многи праве велику грешку када спремају јела са белим луком, понекад и зато што у рецепту који користе не постоје прецизна упутства.
Приликом припреме јела са белим луком, главно правило је – додајте га пред крај! Пржење белог лука на самом почетку припреме „резервисано“ је за врло мали број јела, као што је, на пример, спанаћ. И тада морате бити веома опрезни. Никада га немојте бацати у вруће уље јер ће бели лук изгорети брзином муње. Због тога ће бити горак и врло тешко пробављив.
Будите посебно опрезни ако кувате у тигању са дебелим дном. У њему се температура дуго одржава на високом нивоу, па померите посуђе са шпорета чим бели лук поприми бледо златну боју.
У већину јела, међутим, пред крај додајте овај драгоцени зачин, моћан природни антибиотик и помоћ при мршављењу и не кувајте јело предуго након тога.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ