Većina greši kada je u pitanju dodavanje ovog začina
Kako seckate, pržite, mešate – to može biti baš „tajni“ razlog zašto sve radite kako je napisano u receptu, a jelo ne ispadne onako kako ste očekivali. Mnogi prave veliku grešku kada spremaju jela sa belim lukom, ponekad i zato što u receptu koji koriste ne postoje precizna uputstva.
Prilikom pripreme jela sa belim lukom, glavno pravilo je – dodajte ga pred kraj! Prženje belog luka na samom početku pripreme „rezervisano“ je za vrlo mali broj jela, kao što je, na primer, spanać. I tada morate biti veoma oprezni. Nikada ga nemojte bacati u vruće ulje jer će beli luk izgoreti brzinom munje. Zbog toga će biti gorak i vrlo teško probavljiv.
Pročitajte još: Za uspešan početak dana: 3 odlična i ukusna PREDLOGA ZA DORUČAK (RECEPTI)
Budite posebno oprezni ako kuvate u tiganju sa debelim dnom. U njemu se temperatura dugo održava na visokom nivou, pa pomerite posuđe sa šporeta čim beli luk poprimi bledo zlatnu boju.
U većinu jela, međutim, pred kraj dodajte ovaj dragoceni začin, moćan prirodni antibiotik i pomoć pri mršavljenju i ne kuvajte jelo predugo nakon toga.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU