Који је најбољи начин чувања лубенице код куће, а да она сачува укус и свежину?
Многи људи након куповине ставе лубеницу у фрижидер, али то није најбољи начин да се сачува њен укус и свежина. Ако то урадите, приметићете промене у мирису и боји лубенице.
Амерички часопис Реал Симпле препоручује чување лубенице на собној температури да би одржала свежину и квалитет неколико дана.
Након неког времена, када лубеница више не може да стоји на собној температури, препоручује се да је ставите у замрзивач, исечете на мање или веће комаде и ставите у посуду са поклопцем, преноси Цитyмагазине.
Фрижидер може да буде добро решење ако желите да охладите лубеницу пре конзумирања, али не и да је чувате у њему, пише Реал Симпле.
Пре конзумације је извадите из замрзивача нешто раније и уживајте у савршеном свежем укусу.
(Луфтика)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ