Koji je najbolji način čuvanja lubenice kod kuće, a da ona sačuva ukus i svežinu?
Mnogi ljudi nakon kupovine stave lubenicu u frižider, ali to nije najbolji način da se sačuva njen ukus i svežina. Ako to uradite, primetićete promene u mirisu i boji lubenice.
Američki časopis Real Simple preporučuje čuvanje lubenice na sobnoj temperaturi da bi održala svežinu i kvalitet nekoliko dana.
Nakon nekog vremena, kada lubenica više ne može da stoji na sobnoj temperaturi, preporučuje se da je stavite u zamrzivač, isečete na manje ili veće komade i stavite u posudu sa poklopcem, prenosi Citymagazine.
Frižider može da bude dobro rešenje ako želite da ohladite lubenicu pre konzumiranja, ali ne i da je čuvate u njemu, piše Real Simple.
Pre konzumacije je izvadite iz zamrzivača nešto ranije i uživajte u savršenom svežem ukusu.
(Luftika)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU