Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико дуго може да стоји лубеница након што је исечемо? 3 знака показују да се покварила

И лубеница има рок трајања

1722429670_shutterstock_1909749676.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Лубеница је једно од најомиљенијих летњих воц́ки јер нас, поред освежавајуц́ег укуса, дуго држи ситим.

Међутим, ако нисте део... велике породице, тешко да је сами можете брзо појести, а то значи да постоје веће шансе да се брже поквари. За разлику од другог воц́а, тешко је на први поглед рец́и када лубеница више није добра.

3 знака који би требало да вас спрече да конзумирате лубеницу:

Мирис: Мирис лубенице је сладак и ароматичан. Кад се лубеница "поквари", ове слаткоц́е више нема. Уместо тога, може да мирише на покварену храну.

Осец́ај: Текстура развија благо клизав сјај на додир. Ако не можете да осетите текстуру пулпе лубенице каква је била када је први пут исечена, то може бити знак да се покварила.

Укус: Парче лубенице које изгледа лепо, али вам на језику делује кисело или „газирано“, најбоље је да баците.

Лубеницу треба јести у року од неколико дана и не чувајте је дуже од недељу дана у фрижидеру. Пошто је лубеница сачињена од 92% воде, када је исечете и чувате у фрижидеру, сок почиње да цури. Добар начин је да процедите овај сок у чашу и уживате у њему јер је сок од лубенице укусан и здрав!

Вреди напоменути да чување лубенице на начин да је њени сокови не покваре, много помаже у њеном очувању. Међутим, најбоље је да уживате у исеченој лубеници у року од 3-4 дана. Не морате да ризикујете да поједете лубеницу ако имате и најмању сумњу да је покварена. Када сте у недоумици, баците је да бисте избегли тровање храном. Једноставно, купите свежу и мирисну и уживајте у њеном укусу.

(Yумама)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas