Паприка потиче из Јужне Америке, а данас је једна од најчешће коришћених намирница, посебно у нашим крајевима.
Након припреме разних рецепата, постоји један зачин без којег тешко да бистте могли пола јела да спремите, а то је црвена паприка.
Шта је млевена паприка?
Ово је млевени зачин израђен од сувог црвеног плода слађих сорти биљке Цапсицум аннуум. Традиционално се прави од сорте Цапсицум аннуум из групе Лонгум, која такође укључује чили папричицу. Иако многи мисле да је увек у питању љути зачин, паприка је у ствари врло благог укуса.
Прочитајте још: "Техника од седам минута"... Неколико савета за савршено хрскав кромпир
Постоје и разне варијанте зачина. Па тако можете да пронађете љуту или слатку паприку. Слатка паприка се припрема када су семенке из плода уклоњене пре млевења, а љутина ће управо настати због семенки.
Како је користити?
Баш као што бибер даје јелу додатни укус и истиче све његово богатство, то исто чини и црвена паприка. Постоје бројни рецепти који обожавају црвену паприку, попут гулаша, пилетине, али и јаја.
Прочитајте још: Отворите фрижидер и ове НАМИРНИЦЕ ОДМАХ ПОБАЦАЈТЕ! Ево који је рок њиховог трајања
Паприка може салати од кромпира да да посебан укус, а ваш омиљени хуммус подићи на сасвим други ниво. Сигурно нисте знали да је можете додати и чоколадном десерт..
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ