Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА КУВАЊЕ ПИРИНЧА: Додајте мрвицу једне намирнице и уживајте у савршеном укусу

Испробајте савет искусних домаћица

1722260097_Foto-Shutetrtsock-kuvanje-pirinca.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Пиринач је једна од најпопуларнијих намирница у свету, коју је врло лако прилагодити различитим јелима. Међутим, неки избегавају да је праве јер се често залепи за тигањ или лонац.

Ипак, постоји једноставно решење које ће вам помоћи да се пиринач не залепи за шерпу.

Како наводи ХуффПост, овај проблем ће вам решити лимун. Наиме, након што ставите пиринач у шерпу с водом, непосредно пре прокувавања додајте мало лимуновог сока. На тај начин добићете пиринач савршено пахуљасте конзистенције.

Осим што лимунов сок спречава згрудњавање, он доноси још неколико предности. Тако ће додатак лимуна учинити пиринач светлијим, а наводно побољшава и текстуру зрна.

Међутим, ако немате сок од лимуна при руци, постоји још једна опција. Можете додати само мало уља у воду пре него што прокључа, а то ће помоћи да се пиринач такорећи разбије па чак и додати лепу текстуру вашем оброку.

Такође, многи буду у дилеми да ли је пиринач неопходно опрати пре кувања како не би био лепљив. Према студији, коју је објавио СциенцеДирецт, показало се да процес прања није имао утицаја на лепљивост или тврдоћу пиринча. Ипак, они наводе да би пиринач требало опрати из других разлога, а то је како би се испрала прашина, могући инсекти, љуска и слично.

Такође, они наводе да с великом употребом пластике у прехрамбеној индустрији, могуће ју је пронаћи и у пиринчу па је истраживање показало да се процесом прања испира до 20 одсто пластике из сировог пиринча.

Важно је напоменути и да пиринач садржи поприлично висок ниво арсена па се показало да испирање пиринча уклања око 90 одсто такозваног био-приступачног арсена, али такође испира се и велика количина других нутријената важних за наше здравље, укључујући бакар, гвожђе и цинк.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas