Paprika potiče iz Južne Amerike, a danas je jedna od najčešće korišćenih namirnica, posebno u našim krajevima.
Nakon pripreme raznih recepata, postoji jedan začin bez kojeg teško da bistte mogli pola jela da spremite, a to je crvena paprika.
Šta je mlevena paprika?
Ovo je mleveni začin izrađen od suvog crvenog ploda slađih sorti biljke Capsicum annuum. Tradicionalno se pravi od sorte Capsicum annuum iz grupe Longum, koja takođe uključuje čili papričicu. Iako mnogi misle da je uvek u pitanju ljuti začin, paprika je u stvari vrlo blagog ukusa.
Pročitajte još: "Tehnika od sedam minuta"... Nekoliko saveta za savršeno hrskav krompir
Postoje i razne varijante začina. Pa tako možete da pronađete ljutu ili slatku papriku. Slatka paprika se priprema kada su semenke iz ploda uklonjene pre mlevenja, a ljutina će upravo nastati zbog semenki.
Kako je koristiti?
Baš kao što biber daje jelu dodatni ukus i ističe sve njegovo bogatstvo, to isto čini i crvena paprika. Postoje brojni recepti koji obožavaju crvenu papriku, poput gulaša, piletine, ali i jaja.
Pročitajte još: Otvorite frižider i ove NAMIRNICE ODMAH POBACAJTE! Evo koji je rok njihovog trajanja
Paprika može salati od krompira da da poseban ukus, a vaš omiljeni hummus podići na sasvim drugi nivo. Sigurno niste znali da je možete dodati i čokoladnom desert..
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU