Никад их немојте загревати у микроталасној, тако ће увек добити ужегао укус.
Пржени кромпир одличан је за брзински прилог ручку, а одговара уз готово свако јело.
Међутим, постоји један проблем - брзо постаје безукусан и гњецав. Након само једног дана изгуби своју познату хрскавост и укус. Иако подгревање остатака хране помаже у решавању тих проблема, важно је знати како правилно подгрејати кромпир.
Никад не користите микроталасну
Због неуједначености топлине већине микроталасних, подгрејан кромпир постаће гњецав. Такође, уље у којем се пржио кромпир током подгревања у микроталасној оставиће ужегао укус.
Прочитајте још: Кад ОТВОРИТЕ фрижидер УСТУКНЕТЕ? Зато не бацајте прочитане ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ!
Користите шпорет
Испоставило се да је најбољи начин за подгревање кромпира подгревање на шпорету. Узмите велики тигањ, а затим ставите на умерену ватру. Мешајте све време, а када тигањ постане јако, јако врућ можете га померити са ватре.
Будући да је кромпир већ печен у уљу, не морате додати уље за поновно подгревање. Он ће сам испустити вишак који се скупио у њему.
Прочитајте још: Њега једу и они који не воле ниједан други: Ево зашто је добар ФЕТА СИР
Пазите такође и на то да се кромпири не додирују - храна се на тај начин пари, уместо да се пржи и не може се постићи хрскавост.
Једном када су готови, оцедите вишак масноће и уља у папирни убрус и додајте прстохват соли и бибера.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ