Може лако да се поквари ако није правилно складиштен.
Важно је да се обезбеде адекватни услови за чување кромпира како би се спречило клијање, омекшавање или појава плесни.
Кромпир најбоље одржава свежину када се чува на хладном, сувом и тамном месту. Изложеност светлу и влази може да изазове труљење, а исто правило важи и за друго коренасто поврће попут шаргарепе и репе. Овај начин чувања може да осигура да кромпир остане у добром стању током неколико недеља, па чак и целе зиме.
Кромпир треба да буде на ваздуху, па је најбоље избегавати херметички затворене посуде.
Раније се веровало да кромпир не треба да се чува у фрижидеру јер би то могло да доведе до стварања додатних шећера. Међутим, нова истраживања показују да је чување кромпира у фрижидеру сигурно. Најважније је заштитити кромпир од влаге пре складиштења, уместо прања, треба га само пребрисати сувом крпом.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ