Мешење теста није једноставан процес и често не успева из првог покушаја
Постоји много рецепта који нас уче како да направимо мекано тесто које ће да успе чак и ако нисте искусни у кувању и које су то грешке које доводе до тога да тесто не успе, а дешавају се и најбољима.
Трикови за што боље умешено тесто
Квасац
Неискусне домаћице често стављају превише квасца када месе тесто. Водите рачуна о томе јер то квари укус пецива, а може да се деси и да почне да се мрви. Употребите тачну количину квасца која је наведена у састојцима.
Време
И најмање кашњење утиче на укус пецива или хлеба. Ако тесто остане 20 минута дуже него што би требало, оно се неће испећи добро.
Прочитајте још: Здрав подстицај: Додајте ову намирницу у кафу и уживајте у још бољем укусу
Уље
Немојте да заборавите да ставите уље у тесто. Неки верују да тако пецива, хлеб... брже постају бајати и да се лакше мрве, али то није тачно. Уље чини тесто бољим и укуснијим.
Брашно
Немојте одмах да додајте целу количину брашна у тесто. Оно се додаје постепено како би могли да оцените да ли је тесто добро.
Глутен
Приликом куповине брашна обратите пажну да ли садржи довољно глутена, јер је он одговоран за спајање састојака. Низак проценат глутена доводи до чињенице да је потребно више брашна, а онда вам тесто дефинитивно неће успети.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ