Лубеница је један од симбола лета
Лубеница је многима омиљена летња "посластица". Поред тога што нуди право освежење, она је и здрава, па јој то даје још више предности. Уз неколико савета можете да задржите да лубеница остане свежа и након првог сечења.
Бирање лубенице
Први корак ка очувању свежине лубенице је да купите свежу лубеницу чврсте спољашности. Покушајте да пронађете лубеницу без удубљења и посекотина. Када куцнете требало би да звучи шупље.
Прочитајте још: Чувајте БЕЛИ ЛУК на овај начин и продужите му рок трајања и до 6 месеци
Како чувати лубеницу?
Ако лубеницу не једете одмах, чувајте је на радној површини, али ван директне сунчеве светлости. Препоручује се остављање на собној температури како би се одржале хранљиве материје и укус.
У климатизованој просторији лубеница може да стоји на кухињском пулту и до две недеље. Ипак уколико сте је купили, а нећете је одмах јести не сеците је како би се сачувала свежина. Ставите целу лубеницу у фрижидер, где ће остати свежа још две до три недеље. Хладна температура у фрижидеру ће успорити процес зрења.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБКУ