Брашно је свестран производ који свакодневно користе хиљаде људи
Често се дешава да неки састојак треба хитно да се употреби, али или нема ваге или су покварене. Обично људи користе прибор за јело као замену за ову врсту опреме. Кашике као јединица мере се користе веома често, што није изненађујуц́е: у њих се може ставити само одређена количина потребног производа. Грешке су минималне.Међутим, можете користити још један предмет - чашу. Сазнајте у наставку колико грама брашна има у чаши од 200 и 250 милилитара, односно у чаши од 2 и 2,5 децилитара.
Прочитајте још: Грешка коју сви праве када додају лук у јело: Због тога постаје горак и тежак за пробаву
Разлика у тежини једне чаше у зависности од врсте брашна
Постоји огроман број врста брашна које људи користе у свакодневном животу у различите сврхе. Можда не знате, али њихова тежина у истој запремини је веома различита. Брашно различитих врста тежи:
- Пиринчано брашно - 65 г у чаши од 200 мл, 80 г у 250 мл
- Кукурузно брашно - 160 гу 200 мл, 190 г у 250 мл
- Овсено брашно - 135 г у 200 мл, 170 г у 250 мл
- Бадемово брашно - 205 г у 200 мл, 255 г у 250 мл
- Пшенично брашно - 130 г у 200 мл, 160 г у 250 мл
- Ражено брашно - исти параметри као и пшенично брашно
- Кокосово брашно - 45 грама у 200 мл, 56 грама у 250 мл
- Ланено брашно - 156 г у 200 мл, 190 г у 250 мл
- Рибље брашно - 70 г у 200 мл, 90 г у 250 мл
Прочитајте још: Решење за ноћну мору свих ДОМАЋИЦА: Три савета која ће вам помоћи уколико сте купили ГОРКЕ ОРАХЕ
Пшенично брашно од целог зрна садржи важне елементе као што су витамини Б, калијум, магнезијум, фосфор и цинк. Сланутак, соја и сочиво су богати протеинима и есенцијалним амино киселинама. Бадем, кокос, ланено семе, сусам могу послужити као извор здравих масти и витамина растворљивих у мастима. Нерафинисане врсте брашна у умереним количинама позитивно утичу на имунитет организма и благостање уопште.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ