Када не знамо шта слатко да спремимо, палачинке су увек ту.
Са палачинкама нема грешке. Свако од нас има неки свој начин према коме спрема ову посластицу, а уколико вам баш не успевају или сте почетник на одређене ствари би требало да обратите пажњу.
Проверите свежину прашка за пециво
Палачинкама је потребно само неколико основних састојака, али ако вам је прашак за пециво стар или му је истекао рок трајања, на крају ц́ете да добијете равне палачинке, а не лагане и пахуљасте.
Прочитајте још: Три грешке које правимо приликом припреме КАЈГАНЕ: Колико дуго остају у тигању након припреме?
Умутите суве састојке да бисте избегли велике грудвице
Како бисте избегли дуготрајно мешање теста након што помешате течне и суве састојке, пре свега размутите суве састојке са неколико потеза виљушком.
"Одморите" тесто
Пре него што тесто коначно ставите у тигањ оставите да одстоји најмање 15 минута (идеално 30).
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ