Kada ne znamo šta slatko da spremimo, palačinke su uvek tu.
Sa palačinkama nema greške. Svako od nas ima neki svoj način prema kome sprema ovu poslasticu, a ukoliko vam baš ne uspevaju ili ste početnik na određene stvari bi trebalo da obratite pažnju.
Proverite svežinu praška za pecivo
Palačinkama je potrebno samo nekoliko osnovnih sastojaka, ali ako vam je prašak za pecivo star ili mu je istekao rok trajanja, na kraju ćete da dobijete ravne palačinke, a ne lagane i pahuljaste.
Pročitajte još: Tri greške koje pravimo prilikom pripreme KAJGANE: Koliko dugo ostaju u tiganju nakon pripreme?
Umutite suve sastojke da biste izbegli velike grudvice
Kako biste izbegli dugotrajno mešanje testa nakon što pomešate tečne i suve sastojke, pre svega razmutite suve sastojke sa nekoliko poteza viljuškom.
"Odmorite" testo
Pre nego što testo konačno stavite u tiganj ostavite da odstoji najmanje 15 minuta (idealno 30).
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU