Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико треба да се пече пиле у рерни? После тачно оволико минута месо ће бити најсочније

Када печете пиле, треба да знате колико времена треба да месо омекша, а кожица постане златна и хрскава.

1729420663_534605_peceno-pile_f.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

За породични ручак идеално је печено пиле. А како да знате да ли је добро испечено? То се најчешће утврђује ако месо прободете виљушком. Ако је сок који цури бистар, то значи да је пиле испечено. Ако је сок који цури из меса црвен, пиле још треба да се пече.

Најбоље да га одледите

За печење је погодно охлађено пиле, а не смрзнуто. Ако имате замрзнуто, прво га одмрзните пре него што га ставите у рерну. Ставите га да стоји у фрижидеру, да се одмрзне, како се на пулту не би покварило. Печење смрзнутог пилета се не препоручује, јер може да загори споља и да се не испече добро унутра.

За породични ручак идеално је печено пиле. А како да знате да ли је добро испечено? То се најчешће утврђује ако месо прободете виљушком. Ако је сок који цури бистар, то значи да је пиле испечено. Ако је сок који цури из меса црвен, пиле још треба да се пече.

Колико дуго се пече

Пре печења пилета, потребно је да га добро оперете, а затим обришете сувом крпом. Пиле које има око 1 кг пече се 1 сат и 10 минута на 200 степени. Десет минута пре истека тог времена, ако имате укључите функцију грила у рерни, како би се кожица претворила у укусну, златну и хрскаву. Ако немате ту функцију, да бисте добили укусну хрскаву корицу, потребно је више пута прелити пиле пивом.

Ако је печено пиле теже од 1 кг, пеците га 15 минута дуже, стално проверавајуц́и да ли је готово. Можете пец́и пиле прекривено прво алу фолијом. Тако, пиле које је тешко око килограм, пеците око сат времена на 190 степени. На крају, 10 минута пре истека времена печења, фолију склоните како би се формирала укусна и хрскава кожа. Ако печете само пилец́е батаке, они су готови за око 30 минута на 200 степени. Пеците их по 15 минута са сваке стране.

(Ало)

 

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas