Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СУПЕРСОЧАН ЛЕТЊИ РУЧАК: Јело без меса готово на брзину

Захваљујући биљним влакнима у поврћу овај летњи сложенац је врло заситан и издашан, па можете бити сигурни да нећете посегнути за грицкалицама после ручка.

1723373155_388819_pecenopovrcezarucak03_ff.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Да бисмо се добро најели и остали сити дуго, не морамо ни да имамо месо у тањиру нити да проведемо превише времена у кухињи.

Постоји много варијанти летњег сложенца од поврћа за лаган летњи ручак који обилује влакнима, а ако желите рецепт без меса, ово јело ће вам се сигурно допасти. Ипак, водите рачуна – није у питању посни ручак, јер садржи млеко, јаја и качкаваљ.

У сваком случају, брзи и сочни сложенац од поврћа прави се прилично брзо и једноставно, а гарантује заситан оброк после ког нећете ускоро да свраћате до фрижидера.

Запечено поврће са сиром

Састојци:

  • 4 кромпира
  • 1 главица броколија
  • 1 кашичица соли
  • 1 главица црног лука
  • 1 шаргарепа
  • маслиново уље по потреби
  • 2 чена белог лука
  • 1 црвена паприка
  • 2 мале зелене паприке
  • чери парадајз
  • 4 јајета
  • со по укусу
  • 5 кашика сунцокретовог уља
  • 130 г (1 шоља) брашна
  • 400 мл (око 2 шоље) млека
  • першун по укусу
  • 100 г качкаваља


Припрема

Ољуштите и ситно исецкајте кромпир, па га скувајте у сланој води. Исеците броколи на цветове, добро га оперите, па скувајте и њега у посољеној води док фино не омекне (не сме да се кува дуго, до кључања, како не би изгубио витамине).
Ситно насецкајте црни лук и изрендајте шаргарепу, па их пропржите на мало маслиновог уља. Додајте и изгњечен бели лук, па пржите још 2-3 минута.
Процеђен броколи и кромпир пребаците у подмазану ватросталну посуду, па прелијте издинстаним луком и шаргарепом. Добро промешајте.
Ситно исеците паприке и чери парадајз, па поређајте преко поврћа у посуди за печење.
Умутите јаја са сунцокретовим уљем и зачинима, па додајте мало по мало брашна, све време мутећи како бисте разбили громуљице. Налијте потом млеко и додајте ситно сецкан першун, па добро промешајте. Сипајте ову смесу преко поврћа.
Нарендајте преко свега качкаваљ, па пеците у рерни загрејаној на 180 степени, око 40 минута.

(Еспресо)

 

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas