Oglas
· · Komentari: 0

Koliko treba da se peče pile u rerni? Posle tačno ovoliko minuta meso će biti najsočnije

Kada pečete pile, treba da znate koliko vremena treba da meso omekša, a kožica postane zlatna i hrskava.

1729420663_534605_peceno-pile_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Za porodični ručak idealno je pečeno pile. A kako da znate da li je dobro ispečeno? To se najčešće utvrđuje ako meso probodete viljuškom. Ako je sok koji curi bistar, to znači da je pile ispečeno. Ako je sok koji curi iz mesa crven, pile još treba da se peče.

Najbolje da ga odledite

Za pečenje je pogodno ohlađeno pile, a ne smrznuto. Ako imate zamrznuto, prvo ga odmrznite pre nego što ga stavite u rernu. Stavite ga da stoji u frižideru, da se odmrzne, kako se na pultu ne bi pokvarilo. Pečenje smrznutog pileta se ne preporučuje, jer može da zagori spolja i da se ne ispeče dobro unutra.

Za porodični ručak idealno je pečeno pile. A kako da znate da li je dobro ispečeno? To se najčešće utvrđuje ako meso probodete viljuškom. Ako je sok koji curi bistar, to znači da je pile ispečeno. Ako je sok koji curi iz mesa crven, pile još treba da se peče.

Koliko dugo se peče

Pre pečenja pileta, potrebno je da ga dobro operete, a zatim obrišete suvom krpom. Pile koje ima oko 1 kg peče se 1 sat i 10 minuta na 200 stepeni. Deset minuta pre isteka tog vremena, ako imate uključite funkciju grila u rerni, kako bi se kožica pretvorila u ukusnu, zlatnu i hrskavu. Ako nemate tu funkciju, da biste dobili ukusnu hrskavu koricu, potrebno je više puta preliti pile pivom.

Ako je pečeno pile teže od 1 kg, pecite ga 15 minuta duže, stalno proveravajući da li je gotovo. Možete peći pile prekriveno prvo alu folijom. Tako, pile koje je teško oko kilogram, pecite oko sat vremena na 190 stepeni. Na kraju, 10 minuta pre isteka vremena pečenja, foliju sklonite kako bi se formirala ukusna i hrskava koža. Ako pečete samo pileće batake, oni su gotovi za oko 30 minuta na 200 stepeni. Pecite ih po 15 minuta sa svake strane.

(Alo)

 

BONUS VIDEO

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas