Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШТА ТРЕБА ДА РУЧАТЕ ДА БИСТЕ СМРШАЛИ: Нутриционисти препоручују 5 намирница

Ако прескочите ручак, можете се прејести касније током дана да бисте то надокнадили. То може довести до нездравог грицкања или једења већих порција за вечере. Који су састојци здравог ручка за мршављење?

1729251544_shutterstock_1976798645.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Ручак је један од главних оброка у дану. Ако се после вечере препоручује скакање, посебно после одређеног времена, доручак и ручак се не смеју пропустити. У наставку сазнајте који су састојци здравог ручка за мршављење и које намирнице треба да укључите у своју исхрану.

Губитак тежине треба да се односи на целу, минимално обрађену храну која је и укусна и богата хранљивим састојцима.

Тањир доброг изгледа такође помаже у повећању апетита и већем задовољству јер дијета није све у границама.
Који су састојци здравог ручка за мршављење

Који су састојци здравог ручка за мршављење
Избалансиран ручак за скидање вишка килограма треба да садржи значајан део немасних протеина, као што су пилетина на жару или риба. Они се могу јести са пола тањира нескробног поврћа као што су спанаћ, рукола, паприка и парадајз.

Такође, не заборавите да у свој ручак укључите извор здравих масти, као што су екстра девичанско маслиново уље, авокадо или ораси. Укључивање здравих угљених хидрата као што су махунарке, интегралне житарице као што је киноа, или скробно поврће могу вам обезбедити влакна и енергију, а да се дуже осећате сити.

Ова врста ручка не само да помаже у контроли уноса калорија, већ и подстиче ситост. То ће вам олакшати губитак тежине и задржати је током времена.

 

Који је најбољи ручак за мршављење
Најбољи ручак за мршављење укључује ову формулу на тањиру:

110-170 грама мршавих протеина
пола порције поврћа без скроба
2 кашике здраве масноће
1 шоља скроба из интегралних намирница као што су скробно поврће, махунарке, интегралне житарице и воће
природне ароме као што су лимун, љути сос, биље, зачини, сирће и сенф.
Иако оно што нутриционисти препоручују горе звучи добро, ово је само општи план. Дакле, можда ћете морати да прилагодите порције како бисте задовољили индивидуалне потребе.

Салата може бити састављена од краставаца, парадајза и паприке. Можете додати и лосос на жару и леблебије. Користите балзамико за додатни укус и додајте трећину авокада исеченог на коцкице.

Ако прескочите ручак, то ће такође утицати на ваш ниво енергије. Када се једе на време, храна може подржати ваше тело и мозак. То ће вам помоћи да преживите поподне које је обично најинтензивнији део дана и када свима падне ниво енергије.

Такође, имајте на уму да ћете се суочити са глађу ако прескочите ручак. Због тога се можете прејести касније током дана да бисте то надокнадили. То може довести до нездравог грицкања или једења већих порција за вечером. Сви поменуто може спречити губитак тежине.

Уместо да прескачете одређене оброке у дану да бисте изгубили тежину, ефикасније је фокусирати се на уравнотежену исхрану. Такође, имајте на уму да морате имати одговарајуће величине порција како бисте задовољили потребе вашег тела.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas