Домаћице сваки дан траже нове идеје за кување ручка. Ако ваша породица воли ћуфте од меса, ове од хлеба морате пробати.
Ћуфте су већ добро познате свима и често се могу наћи на нашим трпезама. Оно што је најбоље, нису компликоване за припрему, а ако их посебно обожавате, онда овај економичнији рецепт морате да пробате.
Ћуфте од хлеба
Направите их од хлеба и кратко крчкајте у парадајз сосу. Овако припремљене ћуфте су супер предлог за ручак, а довољно је да уз њих послужите само сезонску салату.
Састојци:
200 г хлеба
150 мл млека
2 јајета
150 г пармезана (може и неки други сир)
1 веза першуна
1 чен белог лука
За сос:
500 мл парадајз соса
1 црни лук
маслиново уље
Припрема:
Измрвите средину хлеба, па прелијте млеком. Затим оставите са стране неких 10 минута. У ту посуду додајте рендани пармезан, сецкани першун, јаја и млевени бели лук. Све лепо сједините, па покријте провидном фолијом и оставите у фрижидеру пола сата.
Обликујте ћуфте и испржите их у тигању на мало уља. Исеците лук и пропржите на мало маслиновог уља, сипајте парадајз сос и оставите да се укрчка. Зачините по жељи, па додајте ћуфте и оставите још мало на шпорету.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ