Да ли услед ужурбаног живота током радне недеље, оброке спремате викендима?
Ово је одлична пракса која штеди време радним данима, а помаже нам да се хранимо здраво.
Правилно чување хране
Питање које се намеће јесте како да сву ту различиту храну чувамо, а да остане добра и свежа?
Јела као што су тестенине, зелене салате, чиније са пиринчем и оброци пржени у тигању могу да трају и до четири дана у фрижидеру. Ако планирате да уживате у тој храни након четири дана, замрзните их и одмрзните ујутро када планирате да их поједете. Супе и варива трају до пет дана у фрижидеру и најлакши су оброци за замрзавање и подгревање. Пецива попут мафина и колачића могу да издрже до седам дана у фрижидеру, а у замрзивачу до три месеца.
Прочитајте још: Правила за ГРИЛОВАЊЕ ПОВРЋА: Биће укусније и од меса!
Када припремате оброке, важно је да знате правилан начин чувања оброка и најбоље методе за њихово подгревање. Када припремате своје оброке, уверите се да су намирнице попут меса куване пре него што их одложите у фрижидер.
Када сте у недоумици у вези са трајањем одређеног оброка увек имајте у глави четири дана, више од тога је ризично.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ