Волите поврће из рерне? Уз овај савет ћете постати мајстор у спремању.
Запечено поврће у рерни је савршен додатак ручку или вечери, међутим, колико нас зна које је оптимално време печења у рерни? Уколико претерате, поврће ће бити осушено и безукусно, а уколико га прекратко печете, остаће на граници између сировог и само ће оставити недовршен укус у устима.
Дајемо вам смернице за идеално печено поврће.
Прочитајте још: Како да ПРАВИЛНО замрзнете паприке? Трик са ТЕПСИЈОМ који сигурно нисте знали!
Фото: Депозит
Савршено време
За почетак, треба да напоменемо да рерну треба претходно да загрејете на 180 степени, поврће равномерно распоредите на плеху, зачините и прелијете маслиновим уље.
А сада, време!
Зелена боранија - 10 минута.
Шпаргла -12 до 15 минута.
Тиквица - 12 до 15 минута.
Броколи - 20 до 25 минута.
Бундева - 20 до 25 минута.
Паштрњак - 20 до 25 минута.
Карфиол - 20 до 25 минута.
Шаргарепа - 25 до 30 минута.
Црни и црвени лук - 25 до 30 минута.
Сладак кромпир - 30 и 35 минута.
Обичан кромпир - 35 до 40 минута.
Прокељ - 35 до 40 минута.
Сад кад знате минутажу, знате и којим редом да печете поврће за најукусније резултате.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК