Заборављени трик који су користиле наше баке, а који знатно убрзава одмрзавање меса
Како одмрзнути месо ако желите да га спремите за ручак, али сте заборавиле да га извадите из замрзивача?
Можете да се послужите микроталасном пећницом, али онда постоји могућност да месо препечете. Зато примените овај генијалан трик.
Узмите две металне посуде. Једну окрените наопако и на њу ставите месо, на које ћете онда положити другу посуду и напунити је врелом водом. Сачекајте само 5 до 10 минута и то је то.
Знате ли у чему је трик?
Трик је у томе да је метал, нарочито алуминијум, одличан проводник топлоте. Вода у лонцу који је на месу распоредиће топлину по целој површини меса и зато ће се брже одмрзнути.
Испробајте овај трик што пре.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ